Преглед на видови на вештачки трепки

2022-06-17

Вештачките трепки може да се класифицираат во три вида: поединечни единечни трепки, индивидуални трепки и трепки со ленти. Разбирањето на разликите помеѓу опциите за трепките е важно пред да купите и користите вештачки трепки.

StripLashes

StripLashes најчесто се користат од почетници. Различни материјали и стилови се достапни во ленти трепки од брендови како Velor и Ardell. Mink е една од најквалитетните трепки на пазарот и се 100% природни. Некои брендови користат синтетички материјали како свила или пластика, додека други користат човечка коса. Изборот на боја и стил ќе биде одреден според вашите лични преференци, буџет и посакуван изглед. Можете да ги скратите трепките со ленти за да ја постигнете должината што ја посакувате или совршено да одговараат на вашите очи. Најдобро е да се избегне пребрзо отсекување за повеќето почетници, бидејќи потребни се неколку практики за да се усоврши вештината.

Индивидуални трепки

Повообичаено е шминкерите да користат поединечни трепки, наместо да ги отстрануваат трепките што се нанесуваат одеднаш. Со нив значително се подобрува издолжувањето и полнењето на трепките. Вообичаено, трепките со трепки доаѓаат во 3 различни должини и може да ги примени некој кој има многу поголема контрола врз тоа како ќе изгледаат.

Индивидуални Единечни трепки

Единечните трепки се користат првенствено за продолжување на трепките и се потрајни од првите два вида трепки. Вештачките трепки се наменети за привремено носење. Бидејќи поединечните трепки бараат толку многу време и експертиза за правилно нанесување, тие обично ги нанесува професионалец во салон. На ист начин како и трепките со трепки, тие може да се користат за пополнување на ретки места или за да изгледаат пополни трепките.

Изборот на вештачките трепки од страна на Аперсон треба да го земе предвид процесот на апликација и дали тие имаат намера да ги носат привремено или трајно. Исклучително е важно да го изберете точниот тип на вештачки трепки врз основа на изгледот по кој сакате, како и причината што ги барате.